CategoriesAmestecate

Bogdan Roșca încă nu s-a ținut de promisiune

Sunt din ce în ce mai atras de conținutul audio. De fapt, ca să fiu corect, este o revenire la fascinația din copilărie, când eram fanul oamenilor de radio și al comentatorilor sportivi. Cu toate acestea, nu pot spune că asta mi-am dorit să fac și eu, sau că mi-a trecut prin gând vreun moment măcar că pot încerca. Dar curiozitatea și interesul mi-au rămas, pe undeva, neschimbate.

Mă rog. Ideea e că am început timid cu podcasturile și nu am crezut că voi putea deveni interesat vreodată în a consuma un astfel de produs. Însă, după momentele 2016*, parcă mi-am întors din nou urechea spre acest tip de conținut. Am început să ascult radio, oricât de ciudat sau învechit ar părea (întotdeauna știrile la radio mi s-au părut mult mai profesioniste și mai credibile decât cele de la televiziune; plus că nu există dimineață în care să nu petrec cel puțin o oră cu matinalul lui Exarhu), și am început să descopăr podcasturi excelente. Unul dintre ele este „Podcastu’ lui Katai”.

Când Robert Katai a anunțat că vrea să experimenteze un proiect de 50 de episoade de podcast despre marketing și viață, am știut că va ieși un produs de calitate. Și nu m-am înșelat. Dar dintre episoadele de până acum, unul mi-a rămas în minte. O discuție pe care am găsit-o captivantă între omul de marketing R.K. și omul de radio Bogdan Roșca, și care s-a întâmplat (coincidență? nu cred!, vorba aceluiași Exarhu), în episodul 10. A fost impulsul de care am avut de nevoie pentru a deveni cu adevărat interesat de această lume invizibilă. Poate și inspirația unor proiecte viitoare? Să vedem.

Cert este că, de curând, mi-am adus aminte de afirmația lui Bogdan Roșca privitoare la blogul său. A promis, în episodul cu pricina, că va începe (din toamna anului 2017, chiar) publicarea unor articole în care să abordeze, pe îndelete și pe înțelesul neinițiaților, provocările și secretele din spatele conținutului audio (radio/podcast). De ce nu a făcut-o până la urmă, nu știu. Dar cum internetul nu uită niciodată (aveți aici dovada), iar public interesat sunt sigur că există, iată reminderul și, poate, impulsul de care Bogdan are nevoie pentru a se apuca de treabă.

sursa foto

*În 2016, am avut primul contact mai serios cu un studio radio, la Sport Total FM, unde am vorbit, în direct, cu Liviu Drăghici și Dragoș Lăzărescu, despre fan clubul Borussia Dortmund din România. Nu voi uita niciodată acele emoții. Dar, de atunci, am mai ajuns de două ori pe post și mă pregătesc pentru o a patra vizită. Ba chiar am început, tot în 2016 și tot cu Dragoș, un podcast despre echipa noastră de suflet, ”Zidul Galben”, care a strâns vreo 30 de ediții, unele mai reușite, altele mai puțin, unele mai zgomotoase, altele mai profesioniste.

2 comments on “Bogdan Roșca încă nu s-a ținut de promisiune”

 1. Salut Vlad!
  Ai perfecta dreptate! S-ar putea sa nu am nici o scuza dar sincer au fost mai multe chestiuni obiective si subiective la mijloc. Obiectiv, m-am concentrat pe obtinerea licentei in drept 🙂 . Subiectiv, nu stiu daca ar fi consumatori de astfel de content pentru ca la noi, probabil cunosti situatia, toata lumea se picepe la toate…Apoi mai e o chestiune cu care ma confrunt legata de faptul ca nu am gasit inca pe cineva sa imi optimizeze blogul, si chiar asa avea nevoie. A mai fost si situatia creata de hostix cand au picat toate serverele lor…Pe scurt, inainte ar trebui sa fac un upgrade tehnic la blog. Dar, reminderul tau ma motiveaza sa imi tin prmisiunea.

  1. Salut, Bogdan,

   Mă bucur că mi-ai răspuns. Sunt sigur că vei găsi audiența ta dacă vei scrie despre acest domeniu. Nu există abordări de genul ăsta la noi, iar podcasturile cam înfloresc.

   Spor la updatat blogul și felicitări pentru licență. M-aș bucura să te motiveze acest reminder. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.