CategoriesAmestecate

Bula noastră-i o comoară

…în adâncuri înfundată.

Politica făcută exclusiv pe Facebook începe să rodească niște fructe mari, frumoase și de-un acru divin. Mă uit la marile voci ale opoziției (USR și RO+) și la ecourile pe care acestea le produc în bula lui Zuckerberg și văd cum se fac din ce în ce mai greu înțelese. Și asta tot din cauza lor și a teslei pe care și-au dat-o în.

Toată lumea vorbește despre gafele miniștrilor și despre cum drăcuie Dragnea reporterii, scăpând din vedere un lucru: USR și RO+ nu vor obține niciodată un rezultat satisfăcător, iar PSD nu va fi niciodată învins dacă opoziția nu contrabalansează campania asta negativă cu una constructivă, pozitivă, bazată pe oameni și idei.

Premisa 1: Acum câteva săptămâni au fost publicate niște sondaje. Mai mult rele decât bune, că PNL nu se află niciodată atât de aproape de PSD și niciodată pe un trend pozitiv atât de accentuat, iar răul suprem mă îndoiesc că se află la sub 35%. Mă rog, asta nu contează neapărat, ideea e că ierarhia a rămas neschimbată, iar ordinea în care apar partidele nu reprezintă nicio minune pentru niciunul dintre noi. USR și RO+, împreună, au la momentul ăsta un 20% să zicem. Din nou, nicio surpriză pentru oamenii cu logica în buzunar. Numai bula de pe Facebook s-a arătat deranjată:

  • „Cum adică USR are numai 9%!? Niciodată!”
  • „Nu! RO+ are 18, nu 10! Ce minciună ordinară.”
  • „Contează cine numără voturile, nu cine votează!”
  • „Sondajele astea sunt în mâna PSD și manipulează.”

Premisa 2: Imediat după marele referendum, useriștii și-au dezvelit piepturile și și-au asumat victoria. Au început să urle pe Facebook despre cât de mișto sunt ei și partidul din care fac parte și despre ce umilință supremă a încasat PSD. Apoi, au început să facă campanie (pe Facebook, evident) fix precum a făcut PSD cu acel „program de guvernare” în 2016. Adică ireal, comic, halucinant.

Dragi USR și RO+,

În loc să ieșiți pe TV, să discutați, să argumentați, să urlați la nevoie, să fiți prezente și vii de dimineață până seara în ochii țării pentru a câștiga încrederea oamenilor, voi preferați să strigați către bulă aceleași lucruri la nesfârșit: „Nu contează cine votează, contează cine numără voturile”. De parcă asta e buba voastră acum, număratul voturilor, nu faptul că aveți o problemă mult mai mare cu scorul pe care îl obțineți.

Apoi, pe cuvânt că nu rezolvați nimic cu discursuri pe Facebook și cartoane care ne insultă inteligența, cu hăhăieli la adresa lui Dăncilă sau Daea, cu asumearea unei victorii care nu este a voastră, cu glumițe despre LinkedIn, ori filmulețe revoltătoare din Parlament.

În schimb, voi trebuie să ieșiți #înplm în teritoriu, să bateți satele în lung și-n lat, să mergeți la Pro TV, la TVR, Antena 1 și 3, B1, Cartoon Network și Etno TV. Ieșiți, discutați, strigați și, cel mai important, PROPUNEȚI ceva, că a înțeles toată lumea că ăștia de acum mint și fură și că avem miniștri bătuți în cap. Treceți la nivelul următor, schimbați placa, pentru că urmează patru momente cruciale în doi ani – Europarlamentare (2019), Prezidențiale (2019), Locale (2020) și Parlamentare (2020) – și voi frecați duda pe Facebook. E atât de greu să realizați că nu mai aveți timp și că sunteți singuri în bătălia asta unde Iohannis e blat, iar PNL e tot PSD?

Hai, precum mema asta sau acest filmuleț, lucruri pe care sigur le cunoașteți foarte bine, faceți ceva, că altfel veți rămâne în mână doar cu bula, care și-așa nu e prea mare.

sursa foto

One comment on “Bula noastră-i o comoară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.