CategoriesMuzică

Cum ne-a vândut Andre Rieu shaorma la 900 de lei

Cum a reușit Andre Rieu să ne vândă shaorma cu de toate la 900 de lei, în 10 pași:

1. ”În orchestra mea sunt peste zece naţionalităţi, eu sunt din Olanda. Şi unde am venit cu toţii în seara aceasta? Exact în centrul universului. Cel mai bun public din lume”, moment în care gigeilor și cucoanelor li s-a sculat patriotismul.

2. Apoi, după câteva un-doi-uri de mare efect în genul ”Marina, Marina” – ”Oda Bucuriei”, a dat-o pe valsuri serioase, prezentând „Waltz No. 2”, de Dmitri Şostakovici așa: „Învăţaţi să cântaţi acest vals şi Steaua Bucureşti va fi astfel campioană”. No comment.

3. A urmat momentul celor trei tenori, care au cântat „Volare” și ”Nessum Dorma”, uitând, se pare, și de ”La cucaracha”.

4. Dupe aia, a dat-o în coride: ”Rieu, împreună cu orchestra, a cântat celebrul paso doble Espana Cani, iar un taur şi-a făcut apariţia în spaţiul de concert”. Deja în momentul ăsta publicul era leșinat: ”Ce spectacol, domnule! Cât multiculturalism! Foarte, fooaarte frumos.”

5. A urmat un moment al iubirii: ”Artistul le-a împărtăşit spectatorilor povestea unei tinere din Italia, care a trăit în urmă cu 800 de ani şi care a reuşit să îl convingă pe tatăl ei să o lase să se căsătorească, cu ajutorul vocii sale de înger.” Și ghici ce? A intrat una ”cu voce de înger” și a cântat ceva ”cult, domnule”, adică „O mio babbino caro”, de Giacomo Puccini. S-a lăsat cu lacrimi în public.

6. ”André Rieu a hotărât să îi înveţe pe români să fluiere. Cu ajutorul unei doamne din orchestră, spectatorii au învăţat să fluiere muzical”. Aici, mai multe plăci dentare s-au rătăcit prin Golden Circle.

7. A venit momentul grupului Berlin Comedian Harmonists, ”care nu doar că a cântat, dar a avut şi o interpretare teatrală de excepţie, care a smuls zâmbete de la spectatori”. Foarte, foarte simpatici.

8. Blănurile de iunie din public au devenit mai ude și mai slinoase ca niciodată când marele Andre l-a prezentat pe Gheorghe Zamfir așa: „Încă din tinereţe, eram un mare admirator al lui. Este faimos în toată lumea. Felul în care cântă la instrumentul său este incredibil”.

9. Apoi iar a dat-o în valsuri, ținând un discurs iemoționant despre Strauss înainte de ”The Blue Danube”. Dupe aia iar Zamfir, de data asta cu ”Ciuleandra”: ”Pe scenă au urcat şi un țambalagiu și un grup de dansatori îmbrăcaţi în costume naţionale, care au întregit tabloul românesc într-un concert universal. S-au format hore, lumea a dansat, a cântat, a aplaudat”. Cola și semințe.

10. La final, au urmat şi o ploaie de confetti şi un foc de artificii. Că așa ie frumos.

Să ne fie de bine.

One comment on “Cum ne-a vândut Andre Rieu shaorma la 900 de lei”

Comments are closed.