CategoriesFicțiuni

Cura-minune cu două nuci şi un castravete

Am două nuci şi-un castravete. Sunt tare mândru de roadele mele. Ce-i drept, nu arată exact la fel cu ce văd că se poartă pe internet, dar nu mă deranjează aşa tare. Mărimea e ok, te saturi repede. Cel puţin aşa mi-au spus fetele cărora le-am cerut părerea. Erau foarte încântate de ceea ce văd şi se declarau sătule dinainte să le guste. Insistam totuşi să ia măcar o înghiţitură, de poftă. „Nu poţi lasă omul să râvnească”, îmi ziceam, servindu-le la botul calului. Şi luau. Prima dată mai timid, dar luau. Unele asezonau cu puţină sare, pentru a nu li se face greaţă. Altele se mulţumeau pur şi simplu să ia câte-o gură de apă din când în când. “Te saturi mai repede”, îmi ziceau. Le credeam pe cuvânt şi le pofteam din nou să guste.

Am întâlnit tot felul de fete. Unora li se părea prea puţin castravetele oferit de mine. Preferau dovlecelul altora, iar nucile le înlocuiau cu mere. Nah, ce le poţi face. Fiecare cu poftele ei. Mai ciudate mi se par alea care râvnesc la păstaia de fasole cu mure. Ce dracu, fetelor? V-au murit papilele gustative? Sunt derutat.

Cel mai mult mă enervează tipele care nu pot gusta nimic până nu le întorci şi tu favorul. Asta nu ar fi o problemă, că îmi place şi mie na, ci mă deranjează faptul că trebuie să pun gura pe tot felul de chestii greţoase, pe care nu le-ar gusta nici gândacii mei de bucătărie. Păi nu, pe bune acum. Eu te servesc ireproşabil, totul fiind proaspăt şi gustos, iar tu îmi bagi pe gât smochine confiate. Urăsc smochinele în general, dar dacă sunt şi confiate.. Brrr! Una a venit odată la mine cu o piersică necurăţată. Mi s-a făcut gura pungă numai privind-o. Am rugat-o frumos să-mi facă un fresh, că mă doare dantura.

A înţeles fata, avea suflet bun. Şi am slăbit.