CategoriesFicțiuni

Geanta Sânzianei

Am dat (nu mă întrebați cum și de ce) peste articolul ”20 de lucruri care nu trebuie să lipsească din geanta unei femei”, publicat de Elle, și m-am gândit că ar fi mișto să fac mișto de el și de autoarea lui, pe care am botezat-o Sânziana.

Textul începe aaabsolut supeerb, iar Sânziana își țuguie buzele și ne vorbește pe un ton strident, de salon beauty: ”Nu exista femeie care sa plece din casa fara geanta, asta e clar! Fie ca isi ia doar strictul necesar, fie un intreg bagaj de 5 kilograme, geanta este nelipsita din viata noastra de zi cu zi”. Bun. Lăsând la o parte lipsa diacriticelor (de-le dreac, că mai rău te-ncurcă atâtea căciulițe hehehehe), observăm cum Sânziana este o mincinoasă mică, mică. Eu am întâlnit multe fete și femei fără geantă. E drept, aveau barbă și penis, dar asta devine irelevant în contextul nostru. Apoi, drăguța asta ne spune cum unele prințese își cară sacul de cinci kile, în timp ce altele apelează doar la strictul necesar, care este format din douăj dă lucruri! Așa că hai să vedem care sunt cele doojdă lucruri din geanta Sânzianei de la Elle și la ce o ajută de fapt:

 1. Actul de identitate
  Poate că Sânziana schimbă atât de des domiciliul, încât uită unde trebuie să ajungă pentru a-și pupa părinții de Paște și Crăciun.
 2. Bani cash pentru urgențe
  Pei ce dreacu să facă Sânziana dacă n-are prostul de-o cola? Spală vasele cu unghiile alea de-un metru? Normal că nu. Plătește și… se uită în buletin.
 3. Cardurile de credit/debit
  Zice cineva că-s ale ei? Unul de la tati, unul de la mami, unul de la văru, doo de la iubi și unul de la Robert. Dar tot pe tine te iubește, stai chill.
 4. Medicamente de urgență
  Musai, ceva de supt. Un Strepsils, ceva, pentru dureri în gât neprevăzute, după cum zice chiar Sânziana. Eu aș mai completa și cu un Furazolidon, că nu știi unde te lovește și cât de mare e.
 5. Un pachet cu șervețele
  Pentru când s-a udat la subțiorii (Morning Glory, Morning Glory, desigur). Sau pentru când a uitat de Furazolidon.
 6. Dezinfectantul pentru mâini
  Dacă a învățat-o ceva viața pe Sânziana, acel ceva e cu siguranță că niciodată nu poți știi pe ce-ți pică mâinile. Așa că, înainte să pună mâna, și-o dezinfectează.
 7. Cheile
  ”Cheile sunt unele dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa la ai asupra ta si fara de care nu ai cum sa te deplasezi”. Proasta asta se deplasează numai cu ajutorul cheilor. Ce dreac…
 8. Balsamul de buze
  Pentru atunci când vrea să-și îmbălsămeze buzele, doh. Totuși, eu i-aș recomanda Sânzianei dușul.
 9. Apa de toaletă
  Eu unul prefer Aqua Carpatica, dar deh, fiecare cu gusturile lui.
 10. Guma de mestecat/bomboane mentolate
  Așa cum ne dezinfectăm mâinile înainte de folosire, așa procedăm și cu gura, nu-i așa drăguțeeleee??
 11. Șervețele demachiante
  Păi da, pentru că tu, Sânziana, proasta dracului, pierzi doo ore să te vopsești pe meclă înainte să ieși din casă, pentru ca, odată ajunsă la restaurant, club sau Dristor Kebab, să te duci la baie să te demachiezi.
 12. Loțiunea de mâini
  Dacă dezinfectantul dezinfectează, loțiunea asta dă un miros frumoos. Probabil că eroina noastră folosește loțiune cu aromă de banane.
 13. Mini trusa de cusut
  Iubetele mele, dacă vă plictisiți la meci, măcar faceți-o cu folos. Niciodată nu știi când își agață prostul șosetele sau blugii în colțu mesei. Pentru orice eventualitate, luați cu voi și 1-2 pernuțe cu detergent.
 14. O forfecuță pentru unghii
  Păi dacă ieși pă patrujdă grade în centru vechi, e de așteptat ca prostu să defileze cu cartofii cu colțuri la vedere. Odată ajunsă la terasă, aruncă discret pe jos pachetul de șervețele, intră acolo și, contrar instinctelor tale, taie-i unghiile de la picioare.
 15. Plasturi
  Dacă te plictisești prea zgomotos iar el e la a patra bere, vei avea nevoie de plasturi.
 16. Pixuri
  Ca să ai ce să bagi în gură când ți se usucă buzele și să pari, în același timp, intelectuală.
 17. Post-it-uri
  Înainte să ieși, scrii pe 15 hârtiuțe numărul tău de telefon și le ții aproape. Dacă prostul se îmbată, ceri ajutorul băieților din jur.
 18. Produsele feminine
  Adică Pronto, Ariel și Dr. Oetker, nu?
 19. Batonul corector
  Nu știu ce-și corectează Sânziana și cât de des, dar era inevitabil să nu se ajungă și la batonul din geantă.
 20. Deodorant/Antiperspirant
  Drăguța mea iubetă, sunt exceleente când candești la terasă, dar nu te pot ajuta atunci când puți a proastă.

Puuup!