CategoriesMuzică

Handmade Blues

Dacă de Raul Kuşak auzisem şi cunoşteam de ce este în stare, recunosc că de „Sir Blues” Răcilă nu aveam nici cea mai vagă idee. Am făcut „cunoştinţă” cu el de-abia anul ăsta, cam târziu.

Minunea s-a produs pe Facebook. Cum sunt un fan declarat Nicu Alifantis, am aflat chiar de pe pagina acestuia că urmează să producă şi să lanseze un album de blues acustic pentru Vali Răcilă şi Raul Kuşak. Inerţia m-a dus instantaneu pe YouTube şi acolo am rămas ceva timp. Şocul a fost mult prea mare. Îmi era greu să accept că nenea din filmuleţ poate cânta atât de natural blues-ul, şi, mai ales, că este român. Am căutat pe internet materiale şi am găsit o emisiune de o oră de la Radio Cluj, care era dedicată în totalitate albumului. Bineînţeles că acolo s-a rupt firul şi nu mai vedeam nimic altceva în faţa ochilor.

Şansa mi-a surâs şi a făcut să mă pricopsesc şi cu autografele celor doi direct pe album, la unul dintre concertele la care am fost.”Irene Goodnight”, „Sugar Mama Blues”, „Is That A Monkey You Got?”, „Sugar Cup” sunt doar câteva dintre piesele albumului. Nu pot face o selecţie a celor mai bune. Tot albumul este extraordinar şi merită fiecare bănuţ. Totuşi, o menţiune specială o are ultima piesă, „Little Wing”, un cover de excepţie după Jimi Hendrix, cântat magistral la pian de Raul Kuşak.

Mai jos, două piese: „I’m Crazy For My Baby” şi „Irene Goodnight”.

Sir Blues !