CategoriesAmestecate

Manipulările anti referendum sunt cel puțin la fel de dăunătoare precum cele pro

Ca să fie clar, nu voi merge la această glumă a referendumului. Iar motivele sunt atât de multe, că nici nu mă obosesc să le mai scriu aici. Dar simt nevoia să subliniez lipsa de coerență din mesajul opoziției. Mă rog, nu opoziție propriu-zisă, că aia nu mai există de mult. Ci opoziție ideologică la tot ceea ce înseamnă PSD, PNL, ALDE, UDMR, PMP, PRU și câte or mai fi. Iar în enumerarea asta îl adaug cu steluță și pe Iohannis, președintele non-combat, care știe că fără Dragnea și PSD nu mai pupă al doilea mandat, așa că acționează (?) în consecință.

Nici nu mai știu de câte ori nu am citit în ultimii ani despre cât de vital este să ne facem vocea auzită, să ieșim din case, să votăm, să nu-i lăsăm pe alții să abuzeze de dreptul nostru și tot așa. Cuvinte grele aruncate către cei care nu au votat și care, vezi Doamne, sunt responsabili pentru felul în care arată România astăzi. Ok, poate că este cum spun ei, poate că nu. Numai că acum, fix aceleași persoane care ne-au umplut capul cu cât de tragic este să rămâi acasă când ești chemat la urne, ne îndeamnă la… boicot. „Stați fraților acasă, că aia cu importanța mersului la vot se pune de data viitoare. Acum suntem piua”. De aici înțeleg că trebuie să merg la vot numai când și cum vor unii, nicidecum pentru că așa este normal, firesc și restul cârnatului din discursul feisbucist. Cam nasol.

Apoi, mai este o chestie. Îmi sunt înfierați pesediștii și manipulările ordinare care se joacă cu mințile odihnite pentru a le face să creadă că dacă referendumul este validat vor umbla homosexualii cu pene pe cur pe străzile din România. Și pe bună dreptate. Rar mi-a fost dat să asist la o campanie atât de josnică de minciuni grosolane și teme duse în abisurile derizoriului. Dar ce facem noi, cei din tabăra cealaltă? Cum răspundem noi, cei mai inteligenți și mai frumoși și apărători ai dreptății și ai moralității universale? Aparent, pornim campanii denigratoare la adresa așa numitei „familii tradiționale”: că bărbații sunt bețivi și violenți, că femeile sunt curve, că mor copiii de foame, că aia, că cealaltă. Din nou, un mare not ok. Discursul alunecă pe o pantă inacceptabilă, cu care mie unul îmi este rușine. Nu, familia formată din bărbat și femeie nu înseamnă beție, desfrâu, boală și sărăcie, așa cum circulă sute de mesaje pe Facebook. Nu, nu acesta este mesajul. Nu aceasta este soluția. Nu, nu, nu. A răspunde cu „ba pe-a mă-tii” este un gest idiot, stupid, greșit și jalnic, nimic mai mult.

Bineînțeles că avem nevoie de o voce serioasă, conectată la o minte limpede, capabilă să evite aceste bâlbe și să coaguleze un mesaj coerent și demn. Numai că, din păcate, aceasta întârzie să apară.

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.