CategoriesFicțiuni

Proiect electoral: Aleea Celebrităților din Oltenița

Cândva, voi deveni primarul la care toți oltenițenii visează. Voi da mici cu roaba și bere cu găleata, voi investi masiv în echipa de folbal, voi pune panseluțe pă Strada Mare și voi pupa toate babele cu mustață din oraș. Și, bineînțeles, voi păstra tradiția organizării bâlciului și a zilelor orașului, unde Talisman și Dida Drăgan vor atrage toate privirile sugătorilor de semințe.

Dar cel mai mult și mai mult aștept ziua când  voi amenaja Oltenița Walk of Fame, pe sistemul de la Hollywood. Sau de la Cocor din București, na poftim. Numai că în loc de steluțe voi pune fecesebuțe, iar în loc de amprente de mâini și picioare voi găsi altceva, specific locului. Poate niște coji de semințe scuipate în ciment, poate niște flegme…. Vedem. Iar cât privește locația acestei alei, am câteva idei: Strada Mare (că deh, pe acolo pe plimbă tot șomerul), La Băncuțe (zonă aglomerată, dar covorul de coji de semințe ar putea reprezenta un obstacol), șoseaua Portului (peisaj aerisit, dar aici va fi greu să se bucure cineva de Alee în timp ce este fugărit de câini).

Cât privește personajele, stați liniștiți că acestea nu vor fi cu nimic mai prejos decât alde Joni Dep, Leonard Dicaprio, Angelina Joli, sau Just In Timber Lake. Cel puțin nu pentru oltenițenii mei, oameni sensibili, pătimași și extrem de protectori cu valorile locale, dintre care reamintesc câteva:

  • Nea Petrică Frizeru (tunde ieftin și bine chiar în centru)
  • Domnu Mitică Dragon (ne făcea serile mai frumoase la radio hehe ce vremuri)
  • Domnu Gipa (cea mai bună pâine de pe centru, da’ l-au luat cămătarii)
  • Domnu Nagi (cea mai ieftină alimentară din Univers, de unde mâncam napolitane aproape gratis)
  • Strâmba lui Dodel (ne-a dus numele la arabi)
  • Nety a lu Tătărușanu (singura care i-a dat gol hehehehehehehehehe) etc.

Ar mai fi, dar revin cu proiectul complet în campanie. Pe lângă ele, două personalități oltenițene se vor bucura de statut special și vor fi desemnate drept ”patroni” ai orașului:

  • Mecla Noricăi Nicolai va împodobi șoseaua de centură, pentru a omagia trecutul glorios pe care lumea nu a uitat că l-a avut în Oltenița
  • Rânjetul lui Ion Iliescu va fi prezent pe pubele și coșuri de gunoi, poate așa rezolvăm și problema scuipatului pe jos

Așa să ne-ajute Bunuțul.