Skip to content

Rapid – Steaua, derby-ul ipocriziei

În ciuda rapidismului meu feroce, al cărui spirit îl am în sânge, voi încerca să fiu cât mai succint, mai clar și mai obiectiv în ceea ce urmează să spun:

Rapid

Aici, lucrurile sunt destul de clare. Sprijinul pentru promovarea Rapidului în „C” vine, în primul rând, din partea echipei, care a fost net superioară adversarelor din serie. Pe de altă parte însă, mai există ajutorul:

  • politicului, adică al celor aflați la putere (prin implicarea primăriei S1 și prin declarațiile publice de susținere ale lui Liviu Dragnea);
  • Federației Române de Fotbal, pe plan administrativ (prin schimbarea regulamentelor în plină competiție).

De aceea, situația nu îmi este simpatică deloc, cu atât mai mult cu cât observ cum unii continuă să cânte prin tribunele Giuleștiului despre lupta împotriva sistemului. De bun simț ar fi să înghițim în sec, să iubim în continuare Rapidul, dar să renunțăm în a mai poza în cei mai curați, cei mai săraci, cei mai dezavantajațicei mai oropsiți. Cu alte cuvinte, să nu ne uităm trecutul, dar să acceptăm, totuși, prezentul. Pentru că nu ne putem dezice de o iubire de o viață din cauza unora care își construiesc imagine pe spatele culorilor noastre, dar, în același timp, nici nu ne putem mândri cu acțiunile lor.

Steaua

Situația din tabăra steliștilor este ridicol de amuzantă. Susținătorii proiectului CSA s-au trezit peste noapte apărători ai dreptății, legilor și cinstei din fotbalul românesc.

Ei spun că:

  1. AMFB ajută Rapid să promoveze;
  2. Rapid este echipa Primăriei, are în spate PSD;
  3. Rapid risipește bani publici;
  4. Rapid a încălcat regulamentele când a legitimat 5 jucători.

Numai că:

  1. AMFB a ajutat ambele echipe odată cu înscrierea lor direct în liga a 4-a; Rapid a fost depunctată de AMFB în cazul jucătorului Muscalu, cu toate că primise acordul lor inițial de a-l legitima;
  2. Galeria roș-albastră este prezentă în sala „Mihai Viteazul” la meciurile de baschet, unde cântă pentru CSM Steaua Eximbank București, adică uniunea dintre Steaua și CSM București (da, tot Primăria, tot PSD);
  3. La fotbal, Steaua risipește bugetul Armatei, care este ban public; la baschet, CSM Steaua risipește bugetul Primăriei, care este, ați ghicit, ban public;
  4. Steaua a intrat direct în prima ligă în 1947, sfidând orice regulamente, apoi a câștigat în perioada comunismului numeroase trofee pe spatele legitimării cu forța a jucătorilor; totuși, apărătorii corectitudinii de astăzi sunt mândri nevoie mare de acele cupe și de istoria lor.

Concluzie

Nimic nu a fost, nu este și nici nu va fi vreodată imaculat pe acest Pământ, cu atât mai puțin fotbalul românesc. Să ne bucurăm de el, zic. Atât cât om putea fiecare.

sursa foto

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.