CategoriesJurnal

Regii mucilor

 Să vorbim despre muci. Despre mucii copilandrilor de la 12-13 ani în sus, de fapt. Sau despre majoritatea adolescenţilor din ziua de azi. Tot muci şi ăia. Nu de alta, dar am observat că la ei mucii nu-şi mai au locul în nas, ca la tot omul. Nu. Ei stau tot timpul cu ei în gură şi, săracii, nici nu apucă s-o deschidă să respire nişte aer proaspăt, că hop! curge mucu’. Destul de stânjenitor pentru cei din jur, dar nu şi pentru ei. Lor le face plăcere şi chiar se mândresc cu ditai mucu’ verde, suculent şi mişcător. Ba chiar se ceartă între ei şi fac competiţii, fiecare râvnind la titulatura de rege al mucilor si primind coroniţă din muci uscaţi, adunaţi de la toţi participanţii. Asta da onoare!

Frustrarea asta a mea (da, e o frustrare, clar!) vine de la faptul că am fost un copil/adolescent anormal şi la mine mucii ieşeau doar din nas. Nu vă spun că nu am dormit nopţile plângând şi gândindu-mă la cum dracu’ să fac să îmi apară şi mie muci în gură. Nu am reuşit, dar am tovarăşi care m-ar putea ajuta să cresc o veritabilă cultură, deci nu disper.

M-a sunat unchi-miu şi m-a chemat pe la el. Luase patru bidoane d-alea mari de bere, frate şi am stat şi le-am băut amândoi. Da’ de fapt mai mult eu, că el avea gâlci şi n-a putut să bea mai mult de două pahare, că era rece. După ce le-am băut, mi-a zis „Du-te la frigider şi adu’ sticla aia de vin.”. Care sticlă, frate, eşti nebun!? Erau două bidoane d-alea mari, de 2 litri juma’. Nu e sănătos gagiu’, vă zic. Da mă, după aia, eu fiind muci muci, am borât de trei ori şi după m-a chemat că desfăcuse sticla de ţuică de la beţivu’ ăla bătrânu’. Şi normal frate că am băut-o şi p-aia şi am ajuns acasă praf, mort, muci. M-am culcat o oră şi acu’ am ieşit cu voi la o bere.

Mai sus avem exemplul-tip de muci de adolescent de 15-16 ani. Toţi mucii sunt la fel, cu mici modificări: dacă nu e unchiu’ e tata, bunicu’, naşu’, fratele şi dacă nu e ţuică e uischi, gin, rom sau vodcă. Am impresia că ăsta e un fel de ritual, sau ceva. Trebuie musai să povesteşti o chestie de-asta ca să fii cul, să te accepte lumea. Nu mai zic că dacă devii muci chiar în faţa grupului, deja ai trecut de botezul focului şi eşti unul de-al lor. Iar dacă vii şi cu o comă alcoolică sau un leşin măcar, eşti un semi-zeu.

Din păcate unii nu vor scăpa de păcătosul defect şi vor ajunge ca la 25-30 de ani să umble cu mucu’-n gură. Nişte mucoşi.