CategoriesMuzică

Rotto

Distracţia e la ea acasă în Olteniţa. Cinci zile nu se mai circulă, în schimb se mănăncă, se cântă, se bălăceşte, se dansează. Toate astea fix în centrul oraşului. Grătare cu mici, maşinuţe, corturi, boxe zgomotoase, o tentativă de scenă, tarabe, lume îmbrăcată cu haine bune, de sărbătoare, toate datorită din cauza „Serbărilor Berii – Timişoreana”. Excelent. Seara de vineri anunţa un debut în forţă cu Lorena, Jul de la Etno, Mariana Stan, Vacanţa Mică şi Axinte. Parcă ceva din mine s-a rupt când am realizat că nu pot participa, fiind nevoit să rămân în Bucureşti.

Ca să uit, am fugit în Big Mamou la un blues de consolare. Concerta Rotto, pe numele lui din buletin Andrei Rotariu, un băiat cu chitară, pe care aveam intenţia să-l urmăresc live de mai mult timp. Sincer să fiu, la început am fost sceptic în privinţa lui când am văzut că e doar cu un an şi un pic mai mare decât mine şi mai ales după ce văzusem în acelaşi local pe „Sir Blues” Răcilă, Cyfer sau Nightlosers. Bineînţeles că m-am înşelat şi mi-am dat seama de asta încă de la probele de sunet.

Recitalul lui Andrei a început puţin înainte de ora zece, foarte frumos, cu un cântec marca Sonny Boy Williamson I, „Good Morning Little School Girl”.  De remarcat abilitatea sa de a cânta, pe lângă vocal, simultan (şi foarte bine, zic eu) la trei instrumente: chitară, muzicuţă şi tamburină. Au urmat piese una şi una, ale unor nume grele ale blues-ului şi nu numai. Am trecut, printre altele, prin Howlin’ Wolf cu „Going Down Slow”, prin „Dust My Broom” de Elmore James, „My Babe” de Little Walter, „Baby Please Don’t Go” a lui Big Joe Williams, până am ajuns la „Manish Boy”-ul lui Muddy şi chiar la „Folsom Prison Blues” a lui Johnny Cash.  Rotto şi-a încheiat reprezentaţia (dacă nu cumva berile şi-au făcut efectul şi carneţelul meu magic se înşeală) cu „Meet Me In The Bottom”-ul lui Howlin’ Wolf şi în aplauzele noastre.Atmosfera a fost foarte plăcută, dar asta nu e ceva ieşit din comun pentru un loc ca ăsta. Cântarea a ţinut o oră, acesta fiind, poate, singurul lucru de nota 9, dar care, sunt sigur că se va remedia cu timpul. În rest, Andrei a demonstrat că este un muzician extrem de talentat, la început de drum, cu un foarte frumos viitor în faţă. 10.Mi-am terminat berea şi am plecat acasă, la somn. După încă o zi pe microbuz m-am întors în Olteniţa, unde mă aşteaptă Paola, Ansamblul Doina Bărăganului şi Daniela Gyorfi. Viaţă.

One comment on “Rotto”

Comments are closed.