CategoriesJurnal

Secretul lor, problema noastră

Există o observație pe care o au toți cei care au început să meargă în străinătate de puțin timp: ”Lumea e relaxată acolo, merge fără grijă pe stradă, zâmbește”, sau ”Am văzut două pensionare la o terasă bând bere”. Bineînțeles, urmate negreșit de ”aici n-o să vezi niciodată așa ceva”. Cam așa gândesc și provincialii, mai cu seamă cei care trăiesc în orașe foarte mici, despre lumea din București: ”N-au nicio treabă. Se îmbracă cum le vine, se poartă cum vor, nu-i interesează nimic”. Ori felul în care gândim noi, muntenii, despre clujeni și ardeleni: ”Fac treaba în ritmul lor, domol, nu se agită, nu îi preocupă”.

Ne interesează dezinteresul altora. Parcă am vrea și noi să fim ca ei, dar, hei, noi suntem ocupați, avem probleme, gândim, analizăm, suntem responsabili. Dacă n-am fi așa măcar noi, ce s-ar alege de lumea și de țara asta?

Cred că secretul constă mai degrabă în ceea ce faci în timpul liber decât în pasiunea cu care muncești peste program, în fluturașul de salariu sau în relația cu banca. Relaxează-te, ascultă muzică, citește mult, uită-te la filme și mergi pe stadion. Plimbă-te, joacă-te cu câinele, renunță la televizorul și Facebook-ul zilnic. Fă lucrurile în ritmul tău, poartă ce îți place, bea un vin, nu apleca urechea la ce spune lumea. Și fii fericit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.