CategoriesFicțiuni

Sunt ofensat

Așa nu se mai poate, gata. După scandalul pachetului ”family” de la nu-știu-ce cinematograf din București, am decis să încerc să rezolv odată pentru totdeauna inegalitățile și nedreptățile la care suntem supuși zi de zi, noi, cei sensibili și (până acum) tăcuți. Așa că, în articolul de față, am să iau problema în mână.

Cu dreptatea strânsă tare-n pumn, m-am hotărât să lansez petiții și să urlu cât mă țin plămânii pentru semenii mei la fel de egali cu noi. Sunt dispus să merg până la capăt, chit că voi fi nevoit să dorm despuiat la Victoriei, să nu mă mai rad la subraț un an sau să îmi lipesc pene de pelican pe cur. M-am săturat să fim batjocoriți, umiliți și hăituiți, scuipați și loviți. Propun următoarele:

Să renunțăm la titulaturi de instituții, societăți sau organisme publice sau private care conțin referiri clare la un singur sex/gen/regn beneficiarilor!
exemple: ”Curtea Berarilor” să devină ”Curtea Berarilor, Berăreselor Și Celorlalte Organisme Vii Capabile Să Producă Și Să Îmbutelieze Bere”, ”Colegiul Farmaciștilor” să devină ”Colegiul Farmaciștilor, Farmacistelor Și Al Celorlalte Persoane Care Lucrează În Farmacie, Dar Care Au Sexul/Genul/Regnul Neutru, Nespecificat ori Nedeclarat”

Să renunțăm la îndoctrinarea copiilor încă de la vârste fragede cu sintagme referitoare doar la un singur sex/gen/regn!
exemple: ”Rațele și Vânătorii” poate deveni la fel de simplu ”Rațele, Vânătorii și Vânătoresele”, nu? Iar ”Flori, Fete sau Băieți” se poate numi ”Flori, Fete, Băieți sau Persoane de Sex Neutru, Nespecificat ori Nedeclarat”.

Să renunțăm la împărțirea produselor și serviciilor în funcție de sexul/genul/regnul consumatorilor/consumatoarelor! 
exemple: Locurile publice vor fi nevoite să ofere trei cabine la toaletă, în loc de două: persoanele fără sex/gen/regn declarat sau neutru vor avea toaleta lor. Pisoarele vor fi montate peste tot.

Să renunțăm la utilizarea și pronunțarea culorilor și nonculorilor alb, negru, maro, galben și turcoaz!
de ce? în acest mod, eliminăm probabilitatea discriminării persoanelor pe motiv de pigment al tegumentului.

Marile ceremonii publice și private, cât și operele literare, muzicale, cinematografice sau de altă natură, vor distribui, în mod egal, nealterat și corect definit toate sexurile/genurile/regnurile, de toate pigmentele posibile ale tegumentelor, din toate clasele sociale, de toate orientările sexuale!
exemplu: La Oscar, în loc de Cel Mai Bun Actor și Cea Mai Bună Actriță, vom avea combinări și permutări de genul: Cel Mai Bun Personaj Interpretat De Un Actor, O Actriță Sau O Persoană De Sex/Gen/Regn Neutru, Nespecificat ori Nedeclarat, Alb sau Negru sau Galben sau Roșiatic, Bogat sau Sărac, Hetero sau Gay sau Pluri Sexual.

Să eliminăm cuvintele mic, mare, slab, gras, prost, deștept din vocabular și să renunțăm la a emite păreri și idei referitoare la alte persoane obeze, batoze, de-a dreptul idioate și handicapate mental sau la acțiuni întreprinse de acestea!

Să eliminăm umorul, dat fiind că acesta stârnește râsul exclusiv pe baza defăimării și tratării superficiale a unor persoane/situații/evenimente/stări imbecile!

Să eliminăm din alimentația publică zahărul, grăsimile, prăjeala, glutenul, carnea, lactatele, alcoolul, tutunul și clătitele!

Acestea sunt doar o parte dintre propunerile pe care le voi face. Sunt convins că, de n-o voi face eu, undeva, în lume, acestea sunt chiar în acest moment redactate de avocați iscusiți.

Acest articol i-l dedic familiei monoparentale a celei mai imbecile persoane de sex atât feminin cât și nedeterminat pe care o cunosc, o bilă de slănină cu smântână în loc de creier și cu umorul unui vas de toaletă.